Yin yoga

Yin yoga is een zachte toegankelijke vorm van yoga, gericht op ontspanning en herstel van energie. De begrippen yin en yang zijn afkomstig uit de Chinese Tao, zoals ook het welbekende yin-yangsymbool. Yin symboliseert het vrouwelijke (zacht, aarde, koud, donker, maan) en yang het mannelijke (dynamisch, hemel, warmte, licht, zon). Het streven is naar een balans van deze twee elementen.

In een yin yogales zullen de houdingen tussen de 2 en 5 minuten worden aangehouden. Dit zijn hoofdzakelijk passieve houdingen die op de grond worden uitgevoerd. Het doel is om een diepe ontspanning te bereiken, hierbij wordt gebruik gemaakt van ondersteuning door kussens en dekens. In deze houdingen leer je te ontspannen en de gedachten die het oproept los te laten. Als je een eetprobleem hebt kan dit een uitdaging zijn, maar het zorgt ervoor dat je ook in het dagelijks leven steeds beter om leert gaan met spanning en niet helpende gedachten. Ik zal je in de les begeleiden bij het toestaan van de ontspanning.

– ervaar totale ontspanning
– leer omgaan met jouw persoonlijke grenzen, fysiek en mentaal

– versoepel en verzacht
– leer spanningen loslaten
– leer omgaan met niet helpende gedachten
– maak ruimte in hoofd, lichaam en hart

Mijn yogalessen zijn voor iedereen die worstelt met zelfbeeld, grenzen voelen, emoties toelaten en luisteren naar signalen van het lichaam. Wil je een keer meedoen kijk dan op het rooster voor de geplande lessen en schrijf je in voor een proefles. Of als je vragen hebt kan je me altijd een berichtje sturen.

Naast groepslessen bied ik ook individuele en duo lessen aan. Hierin kunnen we onderzoeken welke houdingen voor jou het meest bijdragen aan jouw doelen binnen jouw herstel. Ik geef ook workshops op locatie voor cliënten en behandelaren. Mail mij voor verder informatie op yinyogabibi@gmail.com.