Over mij

Mijn naam is Bibi von Meyenfeldt en ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van eetproblemen en yoga. Verschillende behandelingen hebben mij geholpen bij mijn herstel. De ene meer dan de andere, maar wat bij mij een duurzame verandering heeft veroorzaakt is yoga. Door yoga werden mijn gedachten rustiger en leerde ik om te voelen en te luisteren naar mijn lichaam en de grenzen die het aangeeft. Na vele jaren yoga beoefening heb ik een opleiding gedaan om yin yoga docent te worden. Deze vorm van yoga kan door haar zachte aard heel helend werken voor iedereen die een lastige relatie heeft met zijn/haar lichaam. Ik wil jou deze ervaring heel graag meegeven!

Prayer

Wat kan yoga jou brengen? Als je een eetprobleem hebt is het soms moeilijk om te voelen. Je luistert naar de gedachten in je hoofd en minder naar de gevoelens in je lichaam. Naast een gedegen behandeling voor een eetprobleem is het daarom belangrijk om de relatie met je lichaam te herstellen. Bij yin yoga ga je onderzoeken hoe dit bij jou werkt. Welke signalen geeft je lichaam? Wat voel je? En hoe ga je met je grenzen om? Je leert ruimte ervaren in je lichaam en spanning los te laten, hierdoor kunnen jouw hoofd en hart weer met elkaar communiceren. Uiteindelijk zul je je steeds meer thuis voelen in je eigen lichaam, je leert je lichaam te voeden, niet alleen met gezonde voeding, maar ook met aandacht, liefde en acceptatie. Yin yoga is geschikt voor iedereen. Elk lichaam is anders en dit wordt gerespecteerd. Je bent dus helemaal goed zoals je bent!

In de blogs op deze website vertel ik meer over mijn ervaringen en over de helende werking van yoga bij eetproblemen. Vanuit mijn ervaring ben ik ervan overtuigd geraakt dat yoga een hele mooie, zo niet onmisbare, aanvulling is op de reguliere behandeling bij een GGZ. Vanuit deze overtuiging geef ik mijn yogalessen en hoop ik steeds meer mensen te bereiken die hier baat bij kunnen hebben.

Opleidingen

Na de middelbare school begon ik met de opleiding Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Deze heb ik in 2007 afgerond en daarna heb ik een aantal jaar als ontwerper gewerkt. Ik ontdekte dat dit werk en de bouwwereld niet bij mij paste en heb me middels verschillende cursussen en opleidingen ontwikkeld in een richting waarin ik mijn ervaring met het herstel van een eetstoornis kan inzetten bij het helpen van mensen. Momenteel volg ik een studie waarin ik mij verder kan ontwikkelen als begeleider van mensen met psychische problemen.

2018 – heden     Psychosociaal counseling, Integrale Mensacademie SPSO, Huis ter Heide

2019     Workshop Yogatherapie en Yoga bij burnout, Anneke Sips, Amsterdam

2018     Yin-Yang advanced study, De nieuwe yogaschool, Amsterdam

2016     Yin yoga docenten opleiding, De nieuwe yogaschool, Amsterdam

2016     Pubercoach, Den Helder

2015     Vakken Psychologie Open Universiteit, Amsterdam

2013     Kinderyogadocent, Dolfijn Wellness, Amsterdam

2013     Cursus werken vanuit ervaringsdeskundigheid, Ixta Noa, Utrecht

2011     Premaster Sociologie UvA, Amsterdam

2001 – 2007     Bachelor en Master Bouwkunde TU Delft