Yogalessen

Ik geef wekelijkse yin yogalessen bij Leefyoga die gericht is op het ontwikkelen van een betere relatie met je lichaam. Deze les is vooral geschikt als je worstelt met jouw zelfbeeld, overmatig piekeren, niet kunnen ontspannen, voeding en gezond bewegen. In de lessen staat het voelen van je lichaam centraal. Hoe voelt je ademhaling, hoe voelen je voeten, hoe kan je een houding aanpassen zodat het voor jou op dit moment goed voelt? Door dit op de yogamat te oefenen kan je in het dagelijks leven ook steeds makkelijker aanvoelen waar jouw lichaam behoefte aan heeft.

Je kan je aanmelden door mij te mailen of een berichtje te sturen. Kijk hiervoor onder het kopje contact.

Daarnaast geef ik wekelijks Yin en Yin-Yang yoga bij Yogazenter. Hiervoor kan je je aanmelden via de website van Yogazenter. (voor deze lessen gelden de voorwaarden van Yogazenter)

Onder rooster vind je de exacte tijden en locaties.

Investering (Yin yoga bij eetproblemen bij Leefyoga)

  • Proefles: 8,50 of gratis wanneer je daarna kiest voor een strippenkaart
  • Losse les: 11 euro
  • Strippenkaart 5x: 48 euro
  • Strippenkaart 10x: 95 euro

(mocht dit niet haalbaar zijn kunnen wij in overleg een andere prijs afspreken)

Individuele en duolessen

Het is ook mogelijk om een individuele les of een duoles te boeken. Klik hier voor meer informatie.

Workshops en speciale lessen

Het is voor behandelaren ook belangrijk om te ervaren wat yin yoga kan betekenen voor mensen met een eetprobleem. Daarom organiseer ik ook lessen voor therapeuten, psychologen, diëtisten en andere begeleiders. Ook ben ik beschikbaar voor behandelcentra en vrijwilligersorganisaties die werken met mensen met eetproblemen om intern een les te komen geven. Neem vooral contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Ervaringen deelnemers

“Ik volg nu al een tijdje yin yoga bij Bibi, en merk dat het mij tot nu toe erg geholpen heeft met het vinden van meer rust in mijn hoofd en lichaam tijdens het herstel van mijn eetstoornis. Ik zie yoga niet iets waarin ik moet presteren van mezelf. In de lessen bij Bibi heb ik ook geleerd dat ik bepaalde gedachtes meer los van mezelf kan zien en me hier minder mee identificeer. Doordat ik met mijn aandacht op mijn ademhaling en lichaam gericht ben lukt het mij deze gedachtes makkelijker los te laten. In de yin yoga lessen lukt het mij dus meer bij mijn lichaam te komen, meer bij het moment en wat ik voel. Hierdoor kan ik beter mijn eigen grenzen herkennen en ik durf hier ook meer naar te luisteren. Ook lukt het mij tijdens de lessen van Bibi om echt te ontspannen en durf ik dit meer toe te laten, wat ik voorheen vaak moeilijker vond.”  (Eline juli 2019)

“De yoga lessen van Bibi zijn echt een aanrader! Doodeng vond ik het om te beginnen. Ik had nog nooit iets met yoga gedaan, maar de sfeer was er zo fijn dat die angst snel afnam. Er is geen goed of fout. Als een houding niet helemaal lukt wordt die aangepast aan jouw lichaam, in plaats van dat je je lichaam aan de houding moet aanpassen. Yoga leert mij om weer te luisteren naar mijn lichaam. Door me alleen maar te focussen op het gevoel dat de houding teweegbrengt, kan ik ook even stoppen met nadenken en piekeren. Ik ben erg blij dat ik, door yoga deze lessen, die rust weer kan ervaren.” (deelnemer juni 2019)

“Door YinYoga heb ik een fijne manier gevonden om een soort van innerlijke rust te vinden en op een positieve manier bewust te zijn van mijzelf en mijn lichaam. Normaal vind ik dit heel moeilijk omdat ik mijzelf geen rust kan gunnen en het altijd een chaos in mijn hoofd is. Door middel van de oefeningen bij de YinYoga-les lukt het mij wel even een momentje van rust te vinden en even gedachten op wat anders te zetten. Ik ‘verplicht’ mijzelf nu elke weekend te gaan, omdat ik iets wil doen voor mijzelf dat positief is ipv destructief. De yoga docent geeft mij ook een prettig gevoel en de drempel ligt helemaal niet hoog. Ik kan mijzelf zijn.” (deelnemer februari 2017)

“Heel erg fijn! De lessen zijn afwisselend en geschikt voor alle niveaus, van stijve hark tot doorgewinterde yogi. Bibi is kundig en geeft professionele, persoonlijke begeleiding. De lessen bieden een hele goede manier om op je eigen tempo meer in contact te komen met je lichaam en grenzen, iets wat vaak zo beladen en moeilijk kan zijn. Daarnaast geeft het mij rust in mijn hoofd, ook zeer welkom 🙂 Ik ben fan!” (deelnemer oktober 2016)